Grensparklogo onthuld

10-07-2020
0 reacties

Dit is de pagina waar je al het actuele nieuws rond Grenspark Groot Saeftinghe terug kunt vinden.

Mis je iets of heb je een tip voor deze pagina? Aarzel niet ons te contacteren.

Wil je toegang tot actualiteit die alleen jij als Streekholder van het gebied kunt lezen? Log snel in of maak hier een profiel aan voor dit platform en lees meer!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van al het nieuws? Kijk dan hier hoe je dat heel eenvoudig kunt doen!

 

Doe jij al mee?

Ben of voel jij je betrokken bij Grenspark Groot Saeftinghe en heb je nog geen account? Registreer je via onderstaande button en denk, praat en doe mee!

Ik wil mij registreren

Ik wil inloggen

 

 

 

 

Vier jaar lang is er gebrainstormd, overlegd, voorgesteld en bijgeschaafd, maar nu is het daar, het nieuwe Grensparklogo. Landbouw, natuur en haven, de drie pijlers van Grenspark Groot Saeftinghe, we vinden ze allemaal terug in één sterk logo. Helder, zwart op wit, een beeldmerk om trots op te zijn.

Branding en marketing, het klinkt wat gemaakt in een project zo aards als het grenspark. Toch kan  een project als dit niet zonder duidelijk beeldmerk. Een herkenbaar logo, een eigen stijl die we overal terug gaan vinden. In communicatie, bewegwijzering, informatievoorziening enzovoorts, iedereen ziet straks in een oogopslag, dit is Grenspark Groot Saeftinghe! Het nieuwe logo voldoet in alle opzichten aan de vragen vanuit het grenspark en dat is geen toeval.

Al in het prille begin van de ontwikkeling van het grenspark rees het bewustzijn dat een duidelijk, eensluidend beeldmerk de samenhang van de vele uiteenlopende initiatieven in het nieuwe Grenspark Groot Saeftinghe behoorlijk zal versterken. Om een sterk merk neer te zetten heb je natuurlijk in de eerste plaats een goed product nodig, een factor waar door niemand een moment is getwijfeld. Om een intitiatief als het grenspark bij publiek en mogelijke partners onder de aandacht te brengen is naamsbekendheid onontbeerlijk. De werkgroep Branding en Onthaal was geboren.

Terwijl het grenspark zelf steeds concretere vormen aan begon te nemen, kreeg ook de beeldvorming steeds duidelijker contouren. Met een duidelijke strategie en een nadruk die steeds meer kwam te liggen op de combinatie tussen de drie pijlers landbouw, natuur en haven werd al snel helder waaraan het beeldmerk moest voldoen. Tijdens vele bijeenkomsten in de regio werden vragen gesteld, proefballonnetjes opgelaten, keuzes voorgelegd en meningen gepeild. Een lang en gedegen proces, dat uiteindelijk eind 2019 leidde tot de opdracht aan bureau Zidiot om de definitieve branding en marketing vorm te geven. Een uitgekristalliseerd logo en een huisstijl die op dit moment wordt vastgelegd in een brandbook dat iedere partner in Grenspark Groot Saeftinghe straks in staat stelt op een heldere, eenduidige manier zijn aandeel in het grenspark kenbaar te maken.

Het nieuwe beeldmerk van Grenspark Groot Saeftinghe belichaamt zoals gezegd de drie pijlers van het grenspark. We zien natuurlijk het silhouet van de Tureluur, die de eer heeft gekregen de natuurontwikkeling in het gebied te vertegenwoordigen. Maar we zien ook de voren van de ploeg die verdwijnen aan de einder. We zien de boeg van een schip als sterke verbinding naar de haven en zelfs het profiel van de dijk maakt deel uit van het gestileerde vogeltje. Zien we havendokken, de monding van de Schelde, gestileerde dijken? Een ding is zeker, het nieuwe logo van Grenspark groot Saeftinghe is allesomvattend.

Afbeeldingen

Waarderen

Reageren

Twitter

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...

BEZOEK ONS VOOR MEER INFORMATIE IN DE INFOKEET!

Adres: Zoetenberm 6a, Beveren, België

Voor de actuele openingstijden, kijk hier.

 

Volg ons op social media

        

 

 

Cookie-instellingen